Artikel om Marknad-bild1.gif

Artikel om Marknad-bild2.gif

Hem Motivation Starta eget Marknadsföring

Vill du ha en egen webbplats och sälja eböcker?  Klicka här

 

Artikel om Marknad

Viral marknad

Få ut din reklam genom media som sprider sig som ett virus!

Viral marknadsföring är unik och ganska enastående. Vi delar med oss till vänner och familj de förmånsköp och gratisprodukter vi kan få tag på. Om vi kan kopiera gratisprodukten så gör vi det och ger bort den till folk vi känner, om inte för annat så för att ligga bra till. Alla känner ju någon, och precis som med rykten så kan dessa gratisprodukter spridas snabbt.

Artikel om Marknad-bild3.gif Du kan använda virala metoder för att marknadsföra ditt nyhetsbrev, din webbplats, produkter och tjänster som du säljer, och praktiskt taget allting. Och du kommer att ha möjlighet att göra vinster när någon klickar på din annons för att få en gratis produkt. Skönheten med den här tekniken är att den annonseringen blir gratis för dig, och att fördelen är gratis för användaren - din framtida kund.

Med andra ord så är detta en av de sällsynta situationerna då båda parter vinner.

Processen är faktiskt väldigt enkel. Allt du behöver göra är att hitta ställen där du kan ladda ner gratissaker ifrån, och sedan gå vidare med att ge bort det till dina besökare. Det finns mängder av ställen online där du kan ladda ner gratissaker. Till exempel kan du erbjuda dina besökare gratis eböcker och små gratisprogram.

Programmen kan kosta en hel del pengar att utveckla, men i det långa loppet är det en engångskostnad för att få en rejäl ström av besökare. Detta är bara en idé av många. Du kommer att upptäcka ändlösa möjligheter. Hitta något som dina besökare vill ha och se sedan hur de strömmar till!

Gratis webbhotell är också en annan del av viral marknadsföring. Du kan tillhandahålla detta gratis på din server till småföretag och nybörjare på internetmarknadsföring. I gengäld placerar du en banner annons på toppen på varje webbsida, och som erbjuder dina egna produkter.

Detta kommer att öka på antalet besökare till din webbplats och är ett effektivt sätt att få ut dina annonser billigt.

I sammandrag kan sägas, att viral marknadsföring per definition är den annonsering eller marknadsföringsteknik, som när den väl har satt igång, kommer att spridas som ett ”virus” utan att du behöver göra något mer.

Den äldsta marknadsföringsstekniken av alla

Artikel om Marknad-bild4.gif Konceptet med viral marknadsföring är en gammal idé som har förnyats av internet.

Mun till mun annonsering har erkänts vara ett värdigt marknadsförings redskap i tusentals år.

En del fiskförsäljare i gamla London sade tveklöst till sina kunder, ”Tala om för dina grannar att jag har utmärkt torsk idag”.

Tvättmedelsfabrikerna i USA gav bort diskhanddukar eller dryckesglas tillsammans med produkten de sålde. De annonserade det på radion några gånger, men för det mesta litade de till att folk skulle låta ”snacket gå”… och det gjorde de.

Det var den gamla häst och vagn versionen av vad vi kallar för viral marknadsföring idag.

Mun till mun annonsering är helt enkelt direkt kommunikation mellan människor, om någon produkt, tjänst, eller något märke eller händelse.

För det mesta finns det någon i en konversation som har erfarenhet av det som diskuteras.

Många gånger men inte alltid, så har den personen som talar någon relation till produkten, tjänsten eller varumärket som diskuteras.

Mun till mun... viral marknadsföring… är en gata med två filer. Jag kommer ihåg en gång när min mor hade fått dålig erfarenhet av en teflonpanna hon just hade köpt. Det första hon gjorde var att tala om det för sina vänner (som sedan talade om det för sina vänner) att den där pannan inte var bra.

Artikel om Marknad-bild5.gif Det är också viral marknadsföring, men på ett dåligt sätt.

I dagens internet uppkopplade värld skulle jag tycka synd om den fabrikant som förstör en födelsedagstårta med undermålig kakform.

Det finns massor av människor i den stora vida världen, och massor av dem kommer att ha en massa att säga om din produkt.

En del marknadsförare tar mun till mun annonseringen till en högre nivå genom att försöka påverka vad som sägs om deras produkt.

Det behöver inte nödvändigtvis vara dåligt men det kan vara lite riskabelt om produkten inte håller måttet från början.

För att köpa boken klickar du bara HÄR!

Läs fler artiklar här...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Marknad.