Artikel om Konsult-bild1.gif

Artikel om Konsult-bild2.gif

Hem Motivation Starta eget Marknadsföring

Vill du ha en egen webbplats och sälja eböcker?  Klicka här

 

Artikel om Konsult

Bli konsult med framgångsrik konsultservice

En konsult arbetar med ledningen av ett företag för att förbättra vinstmarginalen i företaget. När du arbetar med högsta ledningen, kan du luta dig tillbaka med övertygelsen att konsulten är en mycket högavlönad person.

Artikel om Konsult-bild3.gif En del konsulter tar 800 kr i timmen. Andra tar 12 000 kr om dagen för sin service, och ytterligare andra jobbar för ett årsarvode på 100 000 kr till över 250 000 om året, från några av de större bolagen.

För bara några år sedan, var titeln ”konsult”, mer eller mindre begränsad till diplomater och höga ämbetsmän. Med andra ord var konsulternas position, tills nyligen, mer av hedersutmärkelse än service.

Antalet konsulter på alla områden har ökat tiofalt eller mer, de senaste åren! Och området för konsulter att verka i, fortsätter att växa. Oberoende konsulting är en av de snabbast växande verksamheterna i världen idag!

En konsult är en expert på att känna igen problem och forma lösningar till dessa problem. Behovet för problemlösare i affärslivet - bland stora som små företag över hela världen - har aldrig varit större.

De städse humörsvängningarna hos konsumenterna plus, ett otal krissituationer affärsmän nästan dagligen står inför, har skapat denna ”säljarens marknad”, för den vakne konsulten.

Att vända sig till en konsult när problemen hopar sig, är lika naturligt som att se om solen kommit upp, varje morgon. När du inte mår bra, så ringer du för att konsultera en läkare. Om bilen inte går som den ska, så tar du den till verkstaden.

På samma sätt är det med en företagare när han stöter på problem - antingen det handlar om bokföring, lagar, försäljning eller kundkontakter.

Artikel om Konsult-bild4.gif Ett annat behov av konsulter har den överentusiastiska entreprenören, som kastar sig huvudstupa in i ett företag, där han har för lite, eller ingen erfarenhet. Många sådana drömmare investerar sina livsbesparingar i osäkra projekt utan att ens ha tänkt över idén med att anlita en konsult, till att analysera och värdera deras planer.

Även erfarna människor är benägna att övervärdera sina egna idéer. Bilden av slutresultatet tillsammans med entusiasmen att uppnå resultat, är den huvudsakliga förutsättningen för framgång; dock kan omeriterad entusiasm och hängivenhet, bli förödande.

Om det inte är baserat på en solid grund av undersökningar, kan det orsaka att folk blint rusar efter den icke existerande regnbågen.

Det är inte nödvändigt för dig att ha ägt eller drivit något framgångsrikt företag, för att bli en framgångsrik konsult. Inte heller är det nödvändigt att du har varit i ledning eller haft en position i ett företag. Du behöver åtminstone ha förmågan att sälja dig själv, och en uppdaterad förståelse för det område du tänker bistå andra med.

UTVÄRDERA DIN KUNSKAP

Ditt första steg är att göra en ärlig värdering av din egen kunskap och erfarenhet. Du kan vara en ambitiös skattekonsult som aldrig blivit erkänd för dina förmågor.

Du kanske är speciellt bra på något av sådana allmänna områden som system design, marknadsföring, distribution, försäljning eller kompetens, tidsstudier, schemaläggning eller produktivitet.

Det finns många konsulter i landet som har specialiserat sig i direktreklam och postorder hantering. De flesta tyckte om att göra mätningar av framgången på dessa områden, för att sedan upptäcka ett lättare sätt - att råda andra hur de ska driva ett sådant företag framgångsrikt.

Artikel om Konsult-bild5.gif Det finns konsulter för folk som vill ha en framgångsrik garage försäljning, ett hembaserat shoppingparty, och även Multi Level Marketing. Det viktiga är att du väljer ett område som du har en viss erfarenhet av; ett område som du har arbetat i en tid, och naturligtvis ett område du tycker om.

Nästan alla är rädda för det ansvarstagande det medför. De påstår att de inte har den erfarenheten eller kunskapen.

Detta var fallet med den unga dam som sökte jobb som personalassistent. Hon hade jobbat fem år som assistent till en personalchef, på en större fabrik, och ändå, när hon fick rådet att bli konsult för arbetslösa, eller starta sin egen meritförtecknings skrivarservice, så menade hon att hon inte hade kunskaper, erfarenhet och förmåga.

Så gott som alla har haft specialträning på särskilda områden i arbetslivet och de har varit på speciella kurser och skolor inom dessa områden, och de flesta har arbetat hela livet med eller nära en specialgren av arbetslivet.

Så varför skulle inte en kvinna som jobbat 20 år som servitris kunna bli konsult för ett träningsprogram för servitriser? Ett lagerbiträde skulle vara en naturbegåvning för att sätta upp effektiv verksamhet och problemlösning för lagerhållning för nystartade företag eller företag som vill expandera.

Saken är den, att de flesta inte inser hur mycket expertkunskap de faktiskt har, eller den troliga marknaden för deras träning, kunskaper och erfarenheter.

Artikel om Konsult-bild6.gif Det viktiga är att gå över dina utbildningar och värdera var du har dina styrkor, kombinerat med den speciella träning du fått på jobb du haft, och sen erbjuda den expertkunskapen för att hjälpa andra med deras problem på det område du bäst känner till.

För att köpa boken klickar du bara HÄR!

Läs fler artiklar här...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Konsult.