Artikel om Personal-bild1.gif

Artikel om Personal-bild2.gif

Hem Motivation Starta eget Marknadsföring

Vill du ha en egen webbplats och sälja eböcker?  Klicka här

 

Artikel om Personal

Starta tillfällig personaluthyrning.

Indikationer på stark stabilitet och marknad över hela landet med växande efterfrågan och en riskfaktor som ligger på medel eller under.

Tillfällig Personaluthyrning är väl anpassat till frånvarande ägarsituationer; krävs ingen erfarenhet eller teknisk kunskap av entreprenören; och har bara minimala utrustningsbehov.

Nettovinst före skatt för en del etablerade uthyrningsföretag inom den sektorn i USA har rapporterats vara så mycket som 500 000 dollar om året.

Det är skillnad på vanliga privata personaluthyrningsföretag och tillfällig hjälpservice. Personaluthyrningsföretaget är ett ”mäklarkontor” som matchar arbetslösa personer med tillgängliga jobb. Den tillfälliga hjälpservicen anställer folk på sin egen lönelista, skickar ut dem på kontraktjobb och betalar dem i enlighet med den.

Tillfälliga uthyrningar tar in pengar på arbetsgivarnas personalkostnad. De skickar ut tillfälliga arbetare för 200 kr i timmen och betalar arbetaren 150 kr i timmen.

Artikel om Personal-bild3.gif Alltfler företag är villiga att betala kostnaderna för en kunnig arbetare, som jobbar bara några dagar, än att acceptera bördan av lönekostnaden för en full arbetsvecka, och uppgiften att hitta tillräckligt med arbete för att hålla den personen sysselsatt, för att rättfärdiga hans lön.

Företag lite varstans, tycker att det är lättare att betala mer för tillfällig arbetskraft än att ha en fast 40-timmars vecka. Det är hemligheten för framgång med den här sortens företag, och något att lägga på minnet när du säljer dina tjänster.

Det framgångsrika ”Tillfällig Hjälpservice” rekryterar så många kunniga och kvalificerade arbetare som möjligt.

Dessa arbetare skiljer sig från de vanliga jobbsökarna genom att de bara söker tillfälliga arbeten. Det finns ett antal anledningar till att de bara söker jobb från en till fem dagar, eller kanske två till tre veckor, på olika jobbuppdrag.

Dessa människor är idealet för arbetsgivare som behöver hjälp, men inte vill anställa och lära upp folk som heltidsanställda.

Ditt arkiv

Ditt jobb blir att hitta och attrahera kvalificerade människor och att arkivera komplett dossier på dem. Vad för slags jobb de kan, deras attityder om arbete och när och hur ofta de vill arbeta, vore en nödvändig information att ha i ditt arkiv.

Varje person bör intervjuas på ditt kontor, skickas ut på några uppdrag för att bygga upp ett gott anseende som en duktig arbetare och sedan erbjudas en placering på en permanent lista av tillgängliga yrkesutövare.

Artikel om Personal-bild4.gif Arbeta hårt på att bygga upp din tjänstelista av tillgänglig arbetskraft. Inom nittio dagar från din uppstart så behöver du kunna sända ut någon för att fylla en arbetsgivares behov, oberoende av vilket duglighetskrav arbetsgivaren ställer på den till fälliga arbetskraften. Arbetsuppdragen kan variera från hamnarbete och lättare kontorsarbete till processande och även ceremonimästares arbete.

Beroende på storleken av din marknad, kunde du möjligen specialisera dig på tillfällig hjälp med dataprogrammering, läkar- eller juristyrken eller kanske detaljhandelns bransch; och du skulle ändå tjäna en massa pengar.

Du ska i vilket fall som helst få se hur man startar upp en ”full service” tillfällig hjälpagentur.

Du behöver en god blandning av arbetsgivare i trakten för den bästa chansen till verklig framgång. Den trakt du finns i, kan antingen ha hög arbetslöshet eller liten arbetslöshet.

Vilket än fallet är; tankar på kommunens företag och tillgänglig arbetskraft bör vara icke-traditionella; där bör finnas en underström av tänkande på att kalla in skickligt folk för att ta hand om ett jobb snabbare och mer effektivt än att ha en fulltidsanställd.

De människor som vill ansluta till dig som arbetskraft, kommer att vara hemmafruar, högskolestudenter, pensionärer och ett stort antal människor som vill arbeta, men inte vill vara uppbundna till ett regelbundet arbete.

Artikel om Personal-bild5.gif När du förklarar konceptet på din service, så kommer du att bli angenämt förvånad hur många traditionalister du omvänder till att bli tillfälliga arbetare.

För att köpa boken klickar du bara HÄR!

Läs fler artiklar här...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Personal.