Artikel om Ved-bild1.gif

Artikel om Ved-bild2.gif

Hem Motivation Starta eget Marknadsföring

Vill du ha en egen webbplats och sälja eböcker?  Klicka här

 

Artikel om Ved

Sälj brasved

Artikel om Ved-bild3.gif Oförutsedda bränslekostnader och nödvändigheten att hålla värmen i vinterkylan, har resulterat i storförsäljning för att producera fram vedförråd.

Det har också blivit en återgång till att använda öppen spis och kakelugn som ett komplement och en lyx som skänker ljuvlig stämning, eftersökt av både medelklass och förmögna familjer.

Denna renässans av vedvärme och försäljning av utrustning för detta, har gett en spiral i efterfrågan för brasved som nästan är omöjlig att motsvara.

Det är mycket viktigt att notera, att den här efterfrågan har orsakat att priset på brasved nära fördubblats de senaste åren. Vad nu än dagspriset är, för en famn brasved i din trakt, kan du räkna med att det ökar med 20 - 30 % varje år, de närmaste tio åren eller så.

Din möjliga marknad är lika varierande som vädret, det är också något beroende på vädret.

Artikel om Ved-bild4.gif Du hittar köpare bland lägenhetsinnehavare, likaväl som hos husägare. De rika köper brasved i kanske större utsträckning än de fattiga; de som är intresserade av ren miljö såväl som de som väljer att ”leva enkelt” och vill återvända till torparlivet, är alla en del av din marknad.

En av hemligheterna med framgång i den här marknaden är att förstå varför folk i din trakt eldar ved. Sedan handlar det bara om att lära sig när, och hur ofta de behöver det, och anpassa dig dill dessa behov.

Det behövs ingen speciell utbildning eller kunskap för att bli en framgångsrik brasvedsleverantör. För att klargöra detta, kan sägas att folk som driver den här typen av företag, skiljer sig över ett brett område, allt från bönder till arbetslösa fabriksarbetare, läkare, advokater, fastighetsförsäljare och även universitetsprofessorer.

Den utrustning du behöver varierar, beroende på vad för slags företag du vill etablera, och den sorts ved du vill leverera.

Den första förutsättningen att etablera ditt företag, är att besluta vad för sorts verksamhet - grosshandel till detaljister eller detaljhandel direkt till kunder - som du vill driva.

Artikel om Ved-bild5.gif Ditt nästa steg är att skaffa ett vedupplag. Du behöver veta varifrån du ska få veden och det bästa sättet är att vara öppen för ett antal ställen du kan få tag på det.

Senare, när ditt företag expanderar, kanske du vill erbjuda flera sorters ved, just för att bli en så god leverantör som möjligt och erbjuda ved till allas behov och önskemål i din trakt.

Vi kommer att diskutera olika kategorier av ved på marknaden, så att du kan undersöka källor och kostnader för ditt upplag.

För att köpa boken klickar du bara HÄR!

Läs fler artiklar här...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Ved.