Artikel sökmotoroptimering-bild1.gif

Artikel sökmotoroptimering-bild2.gif

Hem Motivation Starta eget Marknadsföring

Vill du ha en egen webbplats och sälja eböcker?  Klicka här

 

Artikel sökmotoroptimering

Analysera din webbtrafik

Analyser av din webbtrafiks statistik kan vara ett ovärderligt redskap av ett otal anledningar. Men innan du kan få full användning av detta redskap så måste du förstå hur man tolkar dessa data.

De flesta webbhotell tillhandahåller grundläggande information om webbtrafiken, som du sedan måste tolka och få relevant användning av. Emellertid, de data du får från webbhotellet kan bli överväldigande om du inte förstår hur du ska använda den för din speciella verksamhet och webbplats. Låt oss börja med att examinera de mest grundläggande data – de genomsnittliga besökarna på din webbplats dagligen, veckovis och per månad.

Dessa siffror är de mest exakta mätarna av aktiviteten på din webbplats. Det kan ytligt sett verka som, att ju mer trafik som du har sett registrerats, desto bättre kan du anta att din webbplats går, men det är inexakt iakttagelse. Du måste också titta på dina besökares reaktion när de kommer till din webbplats för att få den rätta måttstocken på din webbplats effektivitet.

Det finns ofta en stor missuppfattning om vad som ofta kallas ”hits” (träffar) och vad som faktiskt är en effektiv kvalitets trafik till din webbplats. Hits betyder helt enkelt antalet informations förfrågningar mottaget av servern.

Om du betänker det faktum att en hit helt enkelt kan jämställas med antalet bilder per sida, så får du en uppfattning om hur uppblåst konceptet med hits kan vara. Till exempel, Om din hemsida har 15 bilder, små knappar etc. så registrerar servern det som 15 hits, när det egentligen handlade om en enstaka besökare som kollade upp en enda sida på din webbplats. Som du kan se så är hits inte användbart när man analyserar sin webbtrafik.

Ju fler besökare som kommer till din webbplats, desto mer exakt blir din tolkning. Ju större trafiken är, desto mer precist kan du analysera de genomgripande trenderna av dina besökares uppförande. Ju mindre antal besökare, desto mer kan ett fåtal avvikare störa analysen.

Siktet måste vara inställt på att använda trafik statistiken på att räkna ut hur bra eller dåligt din webbplats fungerar för dina besökare. Ett sätt att bestämma det är att se hur länge genomsnitts besökaren stannar på din webbplats. Om den tillbringade tiden är relativt kort så indikerar det vanligtvis ett underliggande problem. Sedan är utmaningen att finna ut var problemet ligger.

Det kan vara så att dina nyckelord dirigerar fel typ av besökare till din webbplats, eller att dina bilder är förvirrande eller störande och orsakar att besökarna snabbt gör sorti. Använd kunskapen om hur länge besökarna stannar på din webbplats för att precisera specifika problem, och efter att du har fixat de problemen så fortsätter du att använda ”den tillbringade tiden” som måttstock på hur effektiv din förändring blev.

Dessutom kan statistiken hjälpa dig att bestämma effektiva och ineffektiva områden på din webbplats. Om du har en sida som du tror är viktig, men besökarna lämnar den snabbt, så behöver den sidan din uppmärksamhet.

Du kunde till exempel fundera på att förbättra länken till den här sidan genom att göra länken mer märkbar och lockande, eller så kan du förbättra sidans utseende, eller göra det lättare för besökarna att få tillgång till den nödvändiga informationen på den sidan.

Men om, å andra sidan, du noterar att besökarna lägger ner mycket tid på sidor som du tycker är mindre viktiga så behöver du tänka på att flytta en del av ditt säljmaterial och fokusera ditt säljmaterial till den sidan.

Som du kan se så avslöjar den här statistiken väsentlig information om olika sidors effektivitet, samt besökarnas vanor och motivation. Det här är fundamental information för alla framgångsrika marknadsföringskampanjer på internet.

Din webbplats har tveklöst utträdessidor, såsom slutliga ”betala här” eller kontaktformulär. Det här är en sida som du kan förvänta dig att besökarna lämnar snabbt. Emellertid så har inte alla besökare funnit exakt vad de letat efter, så statistiken kan visa dig ett antal olika ” exit pages!

Det är normalt, såvida du inte upptäcker en exit trend för en särskild sida som verkligen inte ska räknas som en ”exit page”. Om det är så att ett markant procenttal av besökare lämnar din webbplats på en sida som inte är designad för det syftet så måste du noggrant undersöka den särskilda sidan för att bedöma var problemet ligger.

När du har preciserat potentiella svagheter på den sidan så kan mindre modifieringar i innehållet eller bildmaterialet få grundläggande inverkan på att få besökarna att gå igenom din webbplats istället för att lämna den på fel ställe.

Efter att du har analyserat besöksstatistiken så är det dags att formulera dina nyckelord och fraser. Notera om särskilda nyckelord dirigerar en speciell typ av besökare till din webbplats. Ju mer målorienterade besökare – betyder att de hittar ved de letar efter på din webbplats, och även bättre upp, fyller i ditt kontaktformulär eller köper – desto värdefullare är det nyckelordet.

Emellertid, om du upptäcker att ett stort antal besökare har dirigerats – eller egentligen feldirigerats – till din webbplats genom ett särskilt nyckelord eller fras, så kräver det nyckelordet en justering.

Nyckelord är väsentliga för att få kvalitetsbesökare till din webbplats, som är redo att göra affärer med dig. En närmare analys av nyckelorden som dina besökare använder för att hitta din webbplats ger dig en väsentlig förståelse för dina besökares behov och motivation.

Slutligen, om du finner att användare har hittat din webbplats genom att skriva in ditt företags namn, öppna då champagne flaskan! Det betyder att du har uppnått en markant nivå av märkes igenkänning, och det är ett säkert tecken på en spirande framgång.

För att köpa boken klickar du bara HÄR!

Läs fler artiklar här...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel sökmotoroptimering.