Hem Motivation Starta eget Marknadsföring

Vill du ha en egen webbplats och sälja eböcker?  Klicka här

 

Lås upp din kraft till självförnyelse!

När vi betraktar ett särskilt objekt, en tavla till exempel – så kan vi inte uppskatta innehållet om målningen bara är ett par centimeter från vårt ansikte. Men om vi backar lite så får vi en klarare bild av helheten.

Vi når en punkt i livet när vi är beredda på förändring och skaffar oss en hel massa information som hjälper oss att få kraft till självförnyelse. Innan dess så kan vad som helst finnas mitt framför oss men vi tar ingen notis om det. Enda gången vi tänker på att låsa upp vår kraft till självförnyelse är när allting blir värre.

Ta grodprincipen till exempel.

Försök att placera groda A i en kastrull med kokande vatten. Vad händer? Han hoppar därifrån. Och det är därför att han inte kan tolerera en sådan plötslig förändring i sin omgivning – vattentemperaturen. Försök sedan med groda B: placera den i ljummet vatten och dra sedan på värmen tills vattnet börjar koka. Denna långsamma förändring i vattentemperaturen gör att grodan successivt hinner vänja sig och sitter kvar.

Folk är vanligtvis som groda B. Idag tror Anna att Kalle hatar henne. I morgon går Patrik fram till henne och säger att han hatar henne. Anna förändrar sig inte, utan hon vänjer sig vid det här. Dagen därpå får hon reda på att Johan och Kim också avskyr henne. Anna inser inte med detsamma vikten av självförnyelse förrän hela bekantskapskretsen hatar henne.

Vi lär oss av lektionerna när vi känner att vi plågas. Vi ser äntligen varningssignalerna när det börjar bli hårt och tufft. När inser vi att vi behöver ändra matvanor? När inga av våra jeans och skjortor passar oss. När slutar vi upp med att äta godis? När alla våra tänder har tagit skada. När inser vi att vi måste sluta röka? När vi har fått dåliga lungor.

Den enda gång de flesta av oss någonsin lär sig om vår inre kraft till självförnyelse är när hela vår värld rasar samman. Vi tänker och känner på det här sättet för att det inte är lätt att förändras. Men förändringen blir mer plågsam om vi ignorerar att ta itu med den.

Förändringar sker, vare sig vi vill det eller ej. På ett eller annat sätt kommer vi alla att uppleva förändringens vingslag – och vi kommer alla att förr eller senare låsa upp dörren till självförnyelsens inre kraft, inte för att det står så skrivet, inte heller för att våra vänner tjatar på oss, utan att vi har insett att det är för vårt eget bästa!

Lyckliga människor inte bara accepterar förändringar, de välkomnar dem.

Nu behöver du inte känna dig fullständigt uppåt väggarna fördärvad innan du inser behovet av självförnyelse. Att låsa upp kraften till självförnyelse betyder att du öppnar dörren för världen och vädrar ut unkna tankar som ”Jag är ju sådan! Det är ju bara mitt sätt att vara på”. Det är en sådan dålig ursäkt för dem som fruktar och motsätter sig förändring. De flesta av oss programmerar oss som datorer.

Jenny berättar upprepade gånger för alla att hon inte klarar av att vara tillsammans i grupper av människor. Det har hon också hört från sin mamma, sin pappa, sin syster, och hennes lärare säger samma sak om henne till andra. Genom alla år har Jenny trott det. Hon tror att det är hennes historia. Och vad händer? Varje gång en större grupp kommer över till hennes hus, eller i skolan, så tenderar hon att backa. Hon skyggar iväg och låser in sig i ett rum. Jenny inte bara trodde på den historian, hon levde den.

Jenny måste inse att hon inte är den person som finns i den historian. Istället för att ha den historian inpräntad i sitt ansikte så att alla kan komma ihåg det, så måste hon istället ha kraften att visa folk att ”Jag är en viktig person och ska behandlas därefter”!

Självförnyelse kanske inte är allas favoritord. Men om vi ser saker ur ett annat perspektiv så kan vi få större anledning att trivas med hela processen istället för att räkna dagarna tills vi är färdiga med vår självförnyelse.

Tre pass i veckan på ett gym skulle resultera i ett hälsosammare liv, läsa böcker istället för att titta på pornografi skapar en djupare kunskapssfär, gå ut med kompisar hjälper dig att koppla av från dagens slit och vedermödor. Och just när du börjar trivas med hela processen att låsa upp kraften till självförnyelse så upptäcker du att du börjar ta lättare på saker och känner lycka.

För att Gratis ladda ner eboken klickar du bara HÄR!

 

Läs fler artiklar här...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Positivt Tänkande.