Hem Motivation Starta eget Marknadsföring

Vill du ha en egen webbplats och sälja eböcker?  Klicka här

 

Artikel om Attityd

Hur man utvecklar sin självkänsla

Vad behövs i vårt dagliga liv för att bli framgångsrik? För att kunna värdera den frågan så är det först och främst nödvändigt att förstå vad som menas med självskänsla och vad alla framgångsrika människor har gemensamt.

Det går förmodligen bra att anta att den som läser den här boken vill bli framgångsrik. Emellertid är det bara 5 % av befolkningen som någonsin når dessa möjligheter, 95 % av folket kommer aldrig att bli riktigt framgångsrika.

Framgång är, om man definierar den, förverkligandet av en aktningsvärd överenskommelse. Framgång är olika för olika individer. För vissa, är en årsinkomst på 200 000 kronor en framgång, medan andra ser en miljon i årsinkomst som framgång. Vad det än må vara för dig så är det ändå 5 utmärkande drag du måste ha gemensamt med andra framgångsrika människor för att nå riktig framgång.

Artikel om Attityd-bild1.gif Målsättningar skiljer ut den mest nödvändiga faktorn för din självkänsla. Utan realistiska målsättningar, hur kan du annars veta när du nått din framgångsnivå? Alla framgångsrika människor ställer upp målsättningar.

Alla målsättningar måste vara realistiska, kortsiktiga, mätbara och möjliga inom ramen för din egen förnimmelse. Vartefter tiden går, kan dina målsättningar alltid justeras uppåt för att nå ditt slutgiltiga mål mot framgång. Emellertid, om ditt utgångsmål är att skrapa ihop 1 miljon kronor till årets slut och ditt nuvarande kapital bara ligger kring 80 000 kronor med en årlig inkomst på 200 000 kr och det är november, så kommer du allra troligast inte att nå det och därför är det orealistiskt.

Att bita av ett jobb i små portioner leder till den slutgiltiga prestationen av den totala uppgiften och blir lättare och mer hanterbart. Alla framgångsrika människor ställer hela tiden upp målsättningar, omvärderar dem och uppgraderar dem till ännu större prestationer.

Artikel om Attityd-bild2.gif En positiv attityd är den andra faktorn som framgångsrika människor har gemensamt. Jag har aldrig träffat en framgångsrik människa som skulle överväga en ”självpåkommen” framgång som inte haft en positiv attityd. Dessa människors förhållande till världen baserar sig på en god självkänsla. De ser alltid möjligheter i stället för omöjligheter i varje situation.

Om du tror dig kunna eller inte tror dig kunna så har du rätt i båda fallen. Alla framgångsrika människor tror uppriktigt, inte bara på sig själva, utan i äktheten av sina målsättningar. En positiv attityd smittar av sig och när den är uppriktig så kommer folk du har kontakt med, att förhålla sig till dig och dina aktiviteter på ett sådant sätt att du får en vinnande, framgångsrik omgivning.

Artikel om Attityd-bild3.gif Sanningen ger alltid den bästa utdelningen av flera anledningar, inte minst för att sanningen alltid är lättast att komma ihåg. Om du ska bli framgångsrik så kommer du inte att ha tid att komma ihåg osanningar som du kan ha sagt. Sådant suger bara värdefull tid och energi och förklenar styrkan som behövs för att föra ett framgångsrikt liv.

Sanningen är lätt att komma ihåg och generellt sett, på lång sikt, lättare för folk att handskas med. Sanna vinnare är alltid beredda att stå för sina ord och ta hand om saker när de dyker upp från tid till annan och sedan gå vidare med sina affärer att föra ett framgångsrikt och förmöget liv. Då behöver de aldrig spåra bakåt för att täcka upp problemområden.

Artikel om Attityd-bild4.gif Forskning och utveckling i dagens samhälle har blivit ytterst viktigt för alla stora företag. Det är här alla nya produkter och idéer ser dagens ljus. Framgångsrika personer har alltid förstått den principen på en personlig nivå och de strävar hela tiden på att förbättra sina förmågor genom sådana metoder som formella lärosystem, seminarier, läsa böcker, lyssna på idéer och vad andra tycker, eller på vilket sätt det nu presenteras för dem.

Framgångsrika människor tror uppriktigt på att de kan få bättre självkänsla och strävar konstant efter metoder och medel till att hjälpa dem klara av sin uppgift. De vet också om att det finns ett pris att betala för framgången och att resultatet ibland är stort och ibland mindre, men ett resultat utan investering alltid är noll.

Artikel om Attityd-bild5.gif

”Att tänka är det hårdaste arbete som finns, vilket är den troliga orsaken till att så få engagerar sig i det

- Henry Ford

Att tänka. Människans förmåga över alla varelser på den här jorden är förmågan att tänka. Alla framgångsrika människor använder den här talangen till att förbättra sina liv och kontrollera sitt eget öde. Endast du kan ta det första steget mot att frisläppa kraften från ditt inre. Det är en väldig kraft, som ibland kan vara skrämmande. Emellertid har människan inre förmågor som många varken kan eller vill tro på.

För att köpa boken klickar du bara HÄR!

 

Läs fler artiklar här...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Attityd.